– Menko-kurset forandret alt

Hun skulle aldri i verden jobbe innen helse- og omsorgssektoren, slik som moren. Det bestemte Kine seg for i ung alder. – Tenk, så feil kan man ta, smiler 28-åringen, som nå har gjort helomvending.

– Jeg har alltid vært veldig følsom av meg, forteller Kine Renate Stenseng fra Kvam.

– Da jeg var liten var jeg noen ganger på besøk hos mamma på jobb. Hun arbeidet som sykepleier på et aldershjem. Jeg opplevde det som ille med alle de syke, gamle og døende rundt meg, og jeg syntes så synd på dem.

Sykepleier skulle hun i alle fall ikke bli når hun ble stor, tenkte Kine, som etter videregående skole med tegning, form og farge, begynte på konduktørskolen i Oslo. Senere fikk hun jobb som kontormedarbeider på en brakkerigg i forbindelse med utbyggingen av E6. Men da utbyggingen var ferdig utført i 2015, ble hun gående arbeidsledig en stund. Og hun var i tvil om veien videre.

AHA-OPPLEVELSE
– Veilederen min hos NAV kontaktet meg en dag. Hun lurte på om jeg kunne tenke meg å ta et pleieassistentkurs på Otta i regi av Menko. Jeg gikk i tenkeboksen, og konkluderte med at jeg ville gi dette kurset en sjanse. Kanskje jeg passet inn i pleie- og omsorgsyrket, tross alt? Jeg var jo eldre nå, og så litt annerledes på ting. Det skadet i alle fall ikke å prøve, sier Kine.

Hun møtte opp til første kursdag med et åpent sinn og en positiv holdning, og hun ble raskt smittet av kursleder Linda Hjellets engasjement og evne til å motivere.

– Jeg fikk en skikkelig aha-opplevelse. For alt det jeg betrakter som svakheter hos meg selv – som dette med at jeg er så følsom – blir nettopp sett på som gode egenskaper i mange pleie- og omsorgsyrker, forteller Kine.

GIR MENING
Hun er nå tilkallingsvikar på sykehjemmet hvor hun i løpet av pleieassistentkurset var utplassert i praksis. Her har hun det som plommen i egget.

– Jeg kjenner at jeg virkelig gleder meg til å dra på jobb, og jeg stortrives med det jeg driver med. Dette er et arbeid som gir mening, og som gir meg mulighet til å utgjøre en forskjell, forklarer Kine, som virker å ha fremtidsplanene klare.

– Utdanning er viktig innen pleie- og omsorgsyrker. Så til høsten skal jeg søke på sykepleierhøyskolen. Moren min ble overrasket, men glad over valget mitt. Jeg føler jeg er på rett vei nå, smiler Kine.