91 prosent besto eksamen og alle fikk jobb

Menko Undervisning startet i august 2021 opp barne- og ungdomsarbeiderkurs i Lillestrøm, og første kull fullførte kurset ved juletider.

Klassen hadde undervisning i programfagene Yrkesutøvelse, Helsefremmende arbeid og Kommunikasjon og samhandling, samt arbeidspraksis, intervjutrening og jobbsøk.

Menkos undervisningsopplegg skiller seg fra konvensjonell skoleundervisning. Deltakerne har ulike forutsetninger og trenger ulik tilnærming til faget. Kursleder Jonas Smebye Wiksén har bakgrunn som barnehagestyrer, og vet godt hva som skal vektlegges.

«Alle skal vite hva det vil si å være en god rollemodell for barn og ungdom,» sier han. «Dette er et stort ansvar som krever både fagkunnskap og personlig egnethet. Menko driver ikke med masseproduksjon av barne- og ungdomsarbeidere; menneskelig kompetanse betyr alt.»

Av de som fullførte kurset (11/15) besto 91 prosent eksamen. «Ti av elleve besto. Det er vi godt fornøyd med,» sier Smebye Wiksén.

Hele klassen gikk ut i arbeid etter fullført kurs.

Totalt fikk seks deltakere jobb på praksisstedet sitt, noe som understreker enda et viktig Menko-prinsipp. «God kontakt med praksisplassen, tett praktisk veiledning med deltakerne, og noen gode råd om hvordan man viser seg fram,» smiler Smebye Wiksén. «Alle her har fortjent jobben sin.»